Agrarische Natuur Vereniging De Ommer Marke

voor behoud en ontwikkeling van een vitaal platteland in Ommen e.o.

Geslaagde jubileumavond

11 November is er een interessante en geslaagde jubileumavond gehouden in ‘de Kern’ te Ommen. Voor het 25-jarig jubileum was er een aantrekkelijk programma opgesteld, wat de bezoekers konden waarderen.

Na de presentatie van de visie en het overhandigen van het eerste exemplaar aan gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher, werd het nestkasten-project gestart door de wethouder van Ommen, Bart Jaspers Faijer. Na het officiële gedeelte was er de mogelijkheid om de kraampjes te bezoeken. Naast informatie over de nestkasten was er info te vinden over het gebruik van H2 als energiebron in de landbouw, kruidenmengsels voor bloemen en kruidenranden, acupunctuur bij dieren, kleine windmolens, OMAB (Organisch Materiaal Als Bodemverbeteraar) en ‘De Boer Als Gastheer’. Bovendien was er een tentoonstelling van krantenknipsels met artikelen over activiteiten van ‘De Ommer Marke’ uit het verleden.

Onder het genot van een hapje en drankje werd er nog lang gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot napraten en het uitwisselen van kennis en ideeën.

Een indruk van de feestavond vindt u hier

Comments are closed.